3 apr. 2019

Cu o pelerina si un scut

Ce nume iti vine prima data in minte cand te gandesti la super eroul preferat al copilului tau? Poarta o masca? Are pelerina rosie? Muschi verzi? Arme invincibile? Sau e de otel? Are abilitati de lupta grozave si rezista tuturor loviturilor puternice? Striga si el prin casa :"In timpul noptii ziua salvam?" 

Atribute precum curaj, determinare, forta, ambitie, putere, munca, prietenie, iertare, compasiune si chiar modestie ii fac pe cei mici sa ii indrageasca rapid. Sunt poate printre primele exemple de situatii in care fac diferenta dintre bine si rau.

Sara inca se afla in Arendelle, fascinata de gheata Elsei. Isi doreste si un arc, sigura fiind ca poate lovi centrul tintei precum Neinfricata, dar cadoul cerut Mosului a fost o rochita cu Belle din Frumoasa si Bestia. :)

E totusi o combinatie fericita de putere magica, cutezanta, dragoste pentru familie, gingasie, bunatate si visare. O regasesc in fiecare.

Luptele de suprematie duse de eroii masculini inca nu au inceput, dar cu siguranta ajungem si acolo. Momentan, distractia lui Sebastian este asigurata de felurite mingi si cursele cu masini. Asta daca nu mai demonteaza cate ceva intre timp.

Daca stau sa ma gandesc, pentru mine s-ar potrivi perfect un costum de Wonder Woman. Asta nu pentru ca as fi vreo printesa din Amazon sau m-as pregati pentru reintoarcerea lui Ares. Sunt, in majoritatea zilelor, doar o mama implinita, dar obosita si tot ce astept este o noapte intreaga de somn. Nu ma lupt nici cu vreun Zeu al Raului, ci doar cu ce aduce fiecare moment. Faptul ca la sfarsitul zilei copiii sunt sanatosi, dorm linistiti, casa e in ordine (pe cat posibil), nimeni n-a murit de foame, hainele sunt la spalat sau chiar la uscat; ei bine, asta ma face o Wonder Woman a perioadei in care ma bucur acasa de familia mea iubitoare!

Ah, da. Si scutul acestui super erou e mai mult decat binevenit. Sa vina scutul! Aduceti scutul! Pentru ce? Pentru toate valurile de sfaturi si pareri de "eu stiu mai bine" cum trebuie sa procedezi in cresterea copiilor. Ca e vorba de apropiati, cunostinte, dar mai ales de online, de social media. Mi-ar fi prins foarte bine la primul copil, dar il tin cu gratie si fermitate la al doilea. Stiti cum se zice...niciodata nu e prea tarziu.

Si nu e prea tarziu nici sa il ajutam pe copil sa inteleaga ca, de fapt, el este eroul!

Atunci cand da dovada de eroism, ajutandu-l pe colegul de la gradinita sa se urce pe leagan sau il prinde inainte sa cada si sa se loveasca.
De generozitate cand imparte gustatea cu fratele cel mic acasa sau, de cele mai multe ori, cu porumbeii din spatele blocului.
De bunatate cand isi pune jucariile preferate in pachetele trimise de Craciun copiilor din diferite centre, gandindu-se cat de bucurosi vor fi.
De curaj cand merge la medic sau se arunca in multimea de mingi colorate de la locul de joaca, coborand de pe cel mai inalt tobogan.
De empatie cand sterge lacrimile prietenului cel drag, incercand sa il inveseleasca.
De iubire cand seara la culcare te strange in brate si iti spune "mami, te-am iubit dintotdeauna!"

Cu puteri fantastice sau nu, cu masti sau fara, adu-ti aminte sa te bucuri de fiecare aventura alaturi de mini eroii ce isi exerseaza armele secrete in jurul tau.


"May the force be with you!" 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu