1 feb. 2019

Printre randuri


Cartile m-au dus mereu in alta lume. O lume in care puteam fi pe un alt continent, intr-un alt secol, o lume in care sa dansez intr-o rochie diafana la cel mai sofisticat bal al vremurilor sau sa traiesc in conditiile mizere ale societatii decazute. Sunt intotdeauna un mod de a evada, de a trai aventurile personajelor atent construite si de a ma incarca cu energia pozitiva pe care o transmit. 

Privind in urma, cand spun "carti", imi vin in minte fisele de lectura pe care le faceam in scoala generala la limba si literatura romana. Acele rezumate si cuvinte cheie care se regaseau pe foile decupate in forma dreptunghiulara. Tot din acea perioada, imi amintesc cu drag mersul la biblioteca "de la pod", unde mirosul cartilor asezate pe rafturile maro iti spunea ca esti deja intr-un spatiu al imaginatiei si creativitatii fara limite.

Mai apoi, in liceu, mi-a intrat in suflet(si acolo a ramas) romanul "Morometii". L-am citit si recitit, am savurat fiecare pas facut de Ilie Moromete pe ulita satului si pe drumul amintirilor mele.

Pe parcursul facultatii, greu si-a mai facut loc o carte de beletristica in mainile mele. Erau deja ocupate cu de-ale studiilor europene, istorie, politica, drept, economie, filozofie. 

Acum citesc cand dorm copiii si in vacante. Pentru ca ma relaxeaza, pentru imbunatatirea memoriei, pentru continua sursa de informare si pentru legatura unica ce se stabileste intre autor, personaj si cititor.

Va las mai jos cateva titluri ale cartilor din primul rand. 


Lectura placuta!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu