14 ian. 2019

Mic dejun in 4

Micul dejun a fost mereu momentul preferat din zi. 

E despre energie, inceputuri promitatoare, raze timide de Soare, roua de pe iarba si mirosul imbietor de cafea.

Mi-aduc aminte, copil fiind, gaseam pe masa din bucatarie cate 3 felii de paine cu tot felul. 

Eu pregatesc micul dejun cu multa veselie, cu gandul ca in curand ne vom aseza toti la locurile noastre, ca ne vom bucura de putinele momente petrecute impreuna si vom alege cum sa decurga ziua.

In fundal se aud ritmurile de jazz, dar calmul este curand inlocuit de agitatia specifica vietii in 4. E buna agitatia aceasta, imi spune ca suntem sanatosi, ca putem lasa deoparte toate grijile saptamanii ce s-a scurs, ca acum ne-am dori sa fim impreuna in toate diminetile.
Brusc, nu mai vor omleta cu legume, ci iaurt. Sau mai bine cereale cu lapte. Dar in cana, nu in castronel. Soldateii cu crema de branza zboara in toate directiile, clatitele felurite poate-s mai bune la gustare.

Totusi, cumva, nimeni nu se ridica flamand de la masa. Copiii merg la joaca, eu le spun iar ca ar mai manca si doua gaini in urma lor.

Noi ramanem sa bem cafeaua (intotdeauna lui ii iese mai buna). Luam vreo 3 guri si cam atat. "Mami, Sebastian trage de perdea! Mami, Sebastian scrie cu carioca pe perete! Mami, Sebastian rupe cartea!"Mami, mami, mami..

Sebastian momentan doar striga, arunca jucariile si gesticuleaza mult. Altfel probabil ar zice:" mami, Sara nu imi face turnulet din cuburi! Mami, Sara nu ma lasa sa decupez cu ea! Mami, Sara vrea sa se joace doar ea cu poneii!" Mami, mami, mami..

Pun undeva sus cafeaua si ne jucam impreuna. Rasetele lor rasuna in toata casa. 
A fost un mic dejun reusit. Incepem ziua bine:)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu