14 ian. 2019

Antrenamentul zilnic


De cate ori ti-ai propus sa te apuci de sport? Cate zile de luni au trecut si tot nu ai ajuns la sala? Sau nici acele 15 minute de sport acasa nu s-au mai intamplat?

Da, tot atatea si in cazul meu.

Momentan, antrenamentele mele se desfasoara cu succes alergand dupa cei doi copii energici, facand curse rapide de strans jucariile, alergat inapoi in bucatarie pentru a termina de gatit, salturi in lungime pentru a impiedica diverse accidentari, incercari de a tine pasul cu ce aduce fiecare zi si  batai cu pernele in incheierea programului.

Totusi, la un alt fel de antrenament am fost mereu prezenta si punctuala. Uneori chiar si fara sa imi dau seama.

M-am atrenat sa cern prieteniile de suprafata de cele de suflet, sa inlatur trairile negative facand loc celor ce mangaie sufletul, sa merg inainte cand tot corpul tremura si inima e plina de tristete, sa spun stop cand situatiile respective nu ma mai definesc, sa ofer in masura in care primesc, sa nu judec fara sa cunosc, sa las oameni noi in universul meu si sa transform vise in realitate.

Sunt antrenamente foarte intense, ce pot lasa semne, in care e nevoie, de cele mai multe ori, sa te aduni de pe jos, sa te sustii puternic de propriile valorile, sa impingi greutatile ce inevitabil se adauga la fiecare pas, sa dai la o parte dezamagirile si sa sari peste acele lucruri ce doar iti taie din elan.

Greu? Desigur!

Merita? Cu siguranta!

Sunt astfel mai impacata cu mine insami, mai relaxata, dornica de a ma bucura de ce-mi ofera viata si astept mult mai rabdatoare ca si cei din jur sa isi termine antrenamentele.

La final, ceea ce conteaza este ca zambetul sa ramana pe buze si capul sus pentru a face urmatoarea miscare!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu