16 mar. 2019

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

O intrebare pe care am auzit-o fiecare dintre noi de mult prea multe ori. O intrebare la care raspunsurile s-au schimbat pe masura ce am devenit mai mari.

Eu am inceput cu invatatoare, profesoara, dar am abandonat ideea la sfarsitul clasei a XII-a. 
La ce nu am renuntat este dorinta de a lucra cu si pentru copii, sa ma inconjor de zambete, bunatate si dragoste pura. 
De toate acestea am avut parte astazi, alaturi de cel mai frumos public. Am lansat cu succes prima mea carte pentru copii, "Fluturasul Fly si Floarea Dorintelor." A fost o atmosfera calda, de poveste. Si foarte multe emotii pe care le-am topit in ochisorii curiosi ce ma priveau si asteptau sa descopere dorinta micului fluturas albastru.

Am citit, am râs, am colorat, ne-am jucat si mi-am umplut sufletul cu imbratisarile celor mici, care au fost generosi si dornici sa cunoasca lumea lui Fly. Cand am terminat de citit, o fetita cu par lung, brunet a exclamat :"mi-a placut!"

Nu mi-as fi putut dori nimic mai mult pentru aceasta zi! 

Am tras aer adanc in piept, incantata si atat de recunoscatoare. Si asta pentru ca toata munca ultimelor 8 luni incepe sa dea roade si cartea sa ajunga la cat mai multi copii. 
Drumul pana aici s-a dovedit a fi anevoios si lung. Cu foarte multe obstacole si necunoscute. Un drum pe parcursul caruia m-am ratacit de cateva ori si m-am gandit sa ma intorc. In schimb, cu sprijinul familiei am mers inainte. Si bine am facut! Am trait astfel fericirea de a revedea persoane dragi la evenimentul de lansare, fosti colegi de facultate, actuali colegi de serviciu, sa cunoasc oameni extraordinari care au venit sa ma sustina. 

Cata bucurie sa ii cunosc pe fiecare in parte! M-am simtit cu adevarat norocoasa. 

Apoi, in drum spre masina, cu Sebastian in brate si tinand-o pe Sara de mana, mi-am raspuns la intrebarea din copilarie. Vreau sa continui sa scriu pentru copii, sa le aduc un strop de culoare in minunata copilarie, sa traiesc din nou emotia zilei de astazi!

Va multumesc tuturor. Ati facut ca visul meu sa devina realitate. Sa ne revedem cu bine, pe curand!












4 comentarii: